Haandværkerhuset

Afstand: 15.77 Km

 | 40 26 26 13 |  sekretariat@pc.dk |  haandvaerkerhuset-aalborg.dk | 
Haandværkerhuset er center for nordjysk håndværk, arkitektur og kulturmiljø, og rummer desuden arbejdende værksteder inden for traditionelle håndværk. Om onsdagen er der åbent i værkstederne fra 9-15.

I håndværkerhuset finder du f.eks. håndsmedie, urmager, blikkenslager-, kobbersmedie-, tømrer- og snedkerværksted. Der er gratis adgang, men da værkstederne er små anbefales det, at man eventuelt deler sig op i mindre grupper af 4-5 personer.

Historie om Haandværkerhuset

Haandværkerhuset har til huse i gamle bindingsværksbygninger fra ca. år 1630. Bygningerne var oprindeligt en del af Oluf Christensens store købmandsgård, der strakte sig fra Vesterå til Kattesundet. Da købmandsgården i det 17. og 18. århundrede var på sit allerhøjeste, foregik al transport og handel til og fra Aalborg via vandkanaler. Derfor var gården opført tæt på havnen.

Siden hen er området omkring havnen blevet udvidet, og Haandværkerhuset ligger derfor længere fra havnen i dag. De tidligere nabobygninger er også blevet nedlagt for at gøre plads til den store Borgergade. Der kan ses en model af købmandsgården på Springeren – Maritimt Oplevelsescenter.

Læs mere om Haandværkerhuset i Aalborg... 



Opdateret af: Destination NORD  | info@destination-nord.dk
Fotograf: VisitAalborg