Kunsten

Afstand: 15.97 Km

 | 99 82 41 00 |  kunsten@kunsten.dk |  www.kunsten.dk | 
Kunsten er som en skulptur, der nærmest vokser ud af det grønne landskab og danner en smuk ramme om billedkunst i verdensklasse. Folk strømmer dertil for at se den enestående samling af moderne kunst. Kunsten er klar til at give dig et væld af kunstoplevelser efter en gennemgribende renovering i 2015. Selvom museet åbnede første gang i 1972, vil du alligevel få følelsen af at træde ind på et nyt museum. Den omfattende restaurering har blandt andet medført en ny udstillingssal, nye undervisningslokaler, ny café, ny butik, en totalrenoveret skulpturpark med ny stor terrasse samt udskiftning af 317 tons italiensk marmor ude og inde. 

Det betyder at såvel borgere som turister strømmer til museet i Aalborg for både at gå på opdagelse i det fantastiske bygningsværk og for at se museets enestående samling af moderne kunst og samtidskunst.

Bygningen - en arkitektonisk perle

Bygningen er tegnet af det finske arkitektpar Elissa og Alvar Aalto og danske Jean-Jacques Baruel og blev opført 1968-72. På grund af et mobilt skillevægssystem, er det muligt at tilpasse museet alt efter udstillingsbehov. Særligt må fremhæves de unikke belysningsforhold, der har medvirket til at gøre bygningen berømt.

Publikum kan på Kunsten få en helhedsoplevelse af god kvalitet uanset, om turen går til udstillingerne, butikken eller museets café. Så glæd dig til at give museet et besøg, nu hvor museet fremstår smukkere end nogensinde, efter den gennemgribende restaurering.

Alvar Aaltos berømte museum

Kunsten – Museum of Modern Art Aalborg er en arkitektonisk perle i hvid marmor. Museet huser en enestående samling af moderne kunst fra danske og udenlandske kunstnere. Det er dog ikke kun samlingen, der er unik – det er bygningen også. Det er det eneste museum uden for Finland, der er tegnet af den verdenskendte arkitekt Alvar Aalto.
 
I 1957 udtænkte han museets linjer i samarbejde med Elissa Aalto og Jean-Jacques Baruël. Resultatet blev et kunstmuseum, der er et kunstværk i sig selv. Bygningen er udført i en let og organisk modernistisk stil med helt unikke lysindfald. Overalt er materialevalget enestående – lige fra specialdesignede Aalto-lamper af kobber i loftet til marmor på gulv og ydermure. I dag er museumsbygningen fredet.

Læs mere om Kunsten – Museum of Modern Art i Aalborg og deres aktuelle udstillinger...

Opdateret af: VisitAalborg  | info@visitaalborg.com
Fotograf: VisitAalborg
Fotograf: VisitAalborg
Fotograf: VisitAalborg
Fotograf: VisitAalborg