Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum

Afstand: 13.93 Km

 | 98 12 88 21 |  info@forsvarsmuseum.dk |  forsvarsmuseum.dk | 
Forsvars – og Garnisonsmuseet i Aalborg viser det danske forsvars historie samlet i en hangar fra 2. verdenskrig, hvoraf udstillingerne består af håndvåben, uniformer og jagerfly. Dette museum fortæller om historien omkring Hæren, Jægerkorpset, Hjemmeværnet, Dronningens livregiment og mange andre historiske elementer inden for det danske forsvar. På museet er der ligeledes en udstilling om besættelsestiden og modstandskampen i perioden fra 1940 til 1945. Heriblandt er der en udstilling om de tyske flygtningelejre fra år 1945 til 1949, hvoraf en af de største flygtningelejre befandt sig i Aalborg. 

Særudstillinger

Museet omfatter flere udstillinger om blandt andet 2. verdenskrig, Den Kolde Krig fra 1945 til 1989 og Aalborg som garnisonsby tilbage i 1779. I udstillingerne er der mulighed for at komme tæt på de forskellige jagerfly og politimotorcykler, som har været en vigtig del af det danske forsvar. Forsvars - og Garnisonsmuseet er en oplevelse for hele familien, hvor man får et lærerigt indblik i den danske militær i krig og fred. De fleste ting må gerne berøres under udstillingerne. 

Handicapadgang

Ved museet findes der ramper med niveauforskelle mellem lokaler og ingen dørtrin for kørestolsbrugere. Her tilbyder museet ligeledes handicapvenlige toiletfaciliteter. Adgangen til både garnisonsudstillingen og udstillingsdækket er ikke mulig for kørestolsbrugere at benytte sig af.                    

For åbningstider, se Aalborg forsvars- og garnisionsmuseums hjemmeside. 

Læs mere om Aalborg forsvars- og garnisonsmuseum...

Opdateret af: VisitAalborg  | info@visitaalborg.com