Kunsten – Museum of Modern Art

Afstand: 15.97 Km

 | 99824100 |  kunsten@kunsten.dk |  kunsten.dk | 
Kunsten er som en skulptur, der nærmest vokser ud af det grønne landskab og danner en smuk ramme om billedkunst i verdensklasse – en arkitektonisk perle, med en enestående samling af moderne kunst. Kunsten – Museum of Modern Art i Aalborg er et moderne kunstmuseum, et oplevelseshus og en arkitektonisk perle i sig selv. Skabt af den finske arkitetkt Alvar Aalto i samarbejde med hans hustru Elissa Aalto og den danske arkitekt, Jean-Jacques Baruël. Selvom museet har eksisteret siden 1972, står det den dag i dag stadig skarpt, grundet arkitekternes moderne tankegang og dermed den unikke arkitektur.

Alvar Aalto har med Kunsten skabt en helhedsoplevelse – et museum hvor arkitektur, design og kunst bliver til ét. Bygningen er udført i en let og organisk modernistisk stil med et helt unikt lysindfald. Overalt er materialevalget enestående – lige fra specialdesignede Aalto-lamper af kobber i loftet til marmor på gulv og ydermure. Og med bygningens mobile skillevægssystem er det muligt at tilpasse museet alt efter udstillingsbehov. Dette er desuden det eneste museum uden for Finland, der er tegnet af Aalto.

Kunst på Kunsten

Kunstens vægge og gulve prydes af dansk og international kunst, der bevæger sig fra 1900-tallet til nutiden. Her kan du opleve den faste samling, bestående af mere end 4000 værker, og de skiftende særudstillinger. Alt sammen placeret rundt i museets 5 udstillingssale, der både findes over og under jorden.  

Kunsten er en leg

Børn og unge har en stor plads i Kunstens hjerte, hvilket blandt andet kan ses på de mange aktiviteter der er skabt til netop dem og deres familier. Her kan nævnes Kunstjagt, hvor oplevelsen rundt på museet sker på en helt anderledes måde, Emoji-jagten, hvor værkerne pludseligt bliver beskrevet som emojis og du skal gætte gåden og Familieværkstedet, hvor din egen kreativitet bliver sat på prøve. Mulighederne er mange, så det er bare om at gå i gang.   

Brasserie Kunsten

Placeret i underetagen, med en smuk udsigt over Skulpturparken og møbleret med Aaltos egne designmøbler, finder du museets café, Brasserie Kunsten. Her kan du både opleve spændende smagskombinationer fra den anerkendte kok Tina Jacobsen og nyde en kop varm chokolade, mens dagens kunstindtryk stille og roligt falder på plads.   

Ta' Kunsten med på farten

Tænker du nogle gange, hvor fantastisk det ville være, hvis du kunne besøge Kunsten, uden fysisk at være til stede? Så tvivl ej mere, for dette ér muligt – nemlig med Kunsten Podcast. Her kan du lytte til fortællinger om både Kunsten og kunsten, hvor end i verden du befinder dig. Og som en ekstra bonus, er det fortællinger, du ikke altid kan finde frem til på selve museet.   

Læs mere om Kunsten – Museum of Modern Art i Aalborg...

Opdateret af: Destination NORD - Aalborg  | info@destination-nord.dk
Fotograf: VisitAalborg
Fotograf: VisitAalborg
Fotograf: VisitAalborg
Fotograf: VisitAalborg
Fotograf: VisitAalborg